Inloggning

Klubben i dag

10.10.2013 kl. 01:11
Klubbens historia tar sin början under våren och sommaren år 2003 då Jani Mäkiö och Kalle Wirén samlar ett gäng lirarkompisar till regelbundna träningar på den lilla sandplanen intill Köklax järnvägsstation.
Hemmaplanen är upphovet till arbetsnamnet ”Kauklahden Raketit” som tar en meriterad seger i sin första match mot Fredagspojkarna i Åbo. Matchen spelas på Samppalinna sandplan och slutar 2-4. Denna historiska match är den inofficiella starten till kommande matcher mot ärkerivalen och broderföreningen Fredagspojkarna eller PePo.
Lagets stomme bestod nu av ett tjugotal spelare som utvidgade verksamheten på hösten med futsal i Granigrottan på söndag kvällarna.

Klubben fick sitt namn Grani Airbags i samband med registreringen följande sommar och sedan dess har verksamheten utvidgats och medlemsantalet mångdubblats.
Grani Airbags, vars motto är att finnas till för hela familjen, är en livskraftig förening som verkar i Grankulla och Esbo. Fotboll är idrottsgrenen nummer ett, men föreningens medlemmar sysslar också med annan idrott och verksamhet inom föreningens regi.

Idag har föreningen fem sektioner med varierande verksamhet. Airbags, som föreningens representationslag kallas, spelar i division sex. Klubbens damsektion, Handbags, finns till för damer i alla åldrar som brinner för fotboll och trevlig gemenskap. De senaste säsongerna har laget rönt framgång i ett flertal turneringar och spelar även i damserierna KKI40 och KKI45. Den tidigare så aktiva juniorverksamheten söker i dag sina former men ett aktivt samarbete idkas med GrIFK:s knattelag P99. Youthbags och Minibags har en varierande verksamhet med betoning på mångsidig idrott med fotboll som huvudgren. Föreningens ambassadörer är de erfarna Goldbags – yngre och äldre som bara vill lira fotboll och ha skoj tillsammans.

Kom gärna med i vår verksamhet!

Björn Almark

Inga händelser på kommande

Kurrerundan 2014 avklarad och traditionen fortgår. Handbags utgick igen som segrare och är berättigade till sedvanlig belöning i sinom tid. Löparna som i sommarvärmen fullföljde motionsloppet är förevigade på bilden här nedan till vilken också Annikas man Dennis sällade sig. Snyggt Jobbat!

På bilden från vänster: Dennis Westerholm, Jone Almark, Annika Westerholm, Tuija Toikka, Krisse Burtsoff, Lillis Almark, Bettina Lemström, Peppi Karlemo,Lotta Lemström och Harry Jåfs.