De allra första stapplande stegen i klubbens historia inleds med att ett gäng lirarkompisar under namnet Team Hesa deltar i Fredagspojkarnas årsturnering i Åbo den 25 januari 2003.

Klubbens verksamhet inleds under våren och sommaren år 2003 då Jani Mäkiö och Kalle Wirén samlar ett gäng lirarkompisar till regelbundna träningar på den lilla sandplanen intill Köklax järnvägsstation.
Hemmaplanen är upphovet till arbetsnamnet ”Kauklahden Raketit” som tar en meriterad seger i sin första match mot Fredagspojkarna i Åbo. Matchen spelas på Samppalinna sandplan 7.9.2003 och slutar 2-4 till gästernas favör. Denna historiska match är den inofficiella starten till kommande vänskapsmatcher mot ärkerivalen och broderföreningen Fredagspojkarna eller PePo.
Lagets stomme bestod nu av ett tjugotal spelare som utvidgade verksamheten på hösten med futsal i Granigrottan på söndag kvällarna.

Klubben fick sitt namn Grani Airbags i samband med registreringen följande sommar och sedan dess har verksamheten utvidgats och medlemsantalet mångdubblats.
Grani Airbags, vars motto är att finnas till för hela familjen, är en livskraftig förening som verkar i Grankulla och Esbo. Fotboll är idrottsgrenen nummer ett, men föreningens medlemmar sysslar också med annan idrott och verksamhet inom föreningens regi.

Idag har föreningen fem sektioner med varierande verksamhet. Airbags, som föreningens representationslag kallas, har spelat med varierande framgång sedan år 2008 i divisionerna VI och V. För tillfället ligger lagets verksamhet på is och spelarrekrytering inför säsongen 2016 är på gång.

Klubbens damsektion, Handbags, finns till för damer i alla åldrar som brinner för fotboll och trevlig gemenskap. De senaste säsongerna har laget rönt framgång i ett flertal turneringar och spelar även i damserierna KKI40 och KKI45.

Den tidigare så aktiva juniorverksamheten söker i dag sina former och det tidigare samarbetet imed  GrIFK:s knattesektion har lagts ned.

Youthbags och Minibags väntar på ett nytt uppsvig i verksamheten men för detta krävs att vi hittar lämpliga dragare för den.

Föreningens ambassadörer är de erfarna Goldbags – yngre och äldre som bara vill lira fotboll och ha skoj tillsammans. Under vinterhalvåret tränas regelbundet futsal i Grani Bollhall på söndag kvällar kl. 21-22.

Kom gärna med i vår verksamhet!